25. mája 2016

Ako predĺžiť a zahustiť vlasy za niekoľko sekúnd...




Vraví sa, že korunou krásy sú práve vlasy. Snáď takmer každá z nás túži po zdravých, hustých, lesklých a hlavne čo najdlhších vlasoch. Genetika je jednoducho genetika, niekto sa narodí s dokonalými vlasmi a tí, čo to šťastie vôbec nemajú, napríklad ako ja, musia hľadať,  ako sa k dokonalým vlasom aspoň čo i len čiastočne priblížiť. Pred niekoľkými rokmi, keď som zažívala ťažké obdobie mi vypadali približne dve tretiny mojich vlasov. Spolu s úbytkom hmotnosti išli ako ruka v ruke dole aj vlasy.  Svoje vlasy som nachádzala neustále a všade, často som ich nechávala na vankúši, enormné množstvo vlasov bezmála zostalo vo vani. Z hustých dlhých a najmä zdravých vlasov mi zostala iba kopa suchej slamy, pri každom letmom dotyku mi v ruke zostalo veľké množstvo vlasov. Veľmi som sa za to hanbila, mnoho ráz som kvôli tomu mala slzy v očiach a už ani nehovoriac o tom, ako moje sebavedomie zreteľne kleslo.



Dnes sa snažím venovať svojim vlasom čo najväčšiu starostlivosť, vždy keď mám čas, tak im venujem dôkladnú výživu pomocou rôznych olejčekov a dávam si väčší pozor.  Dnes po niekoľkých rokoch, nielen kvalita, ale aj štruktúra vlasov sa mi už zmenila a dokonca musím povedať, že aj  ich rast sa pomerne zrýchlil. Jediné, to čo ma veľmi trápi je ich hustota, sú veľmi riedke a jemné. Svoje vlasy sa snažím zahustiť a predĺžiť aspoň pomocou clip in vlasov. Dlho som prezerala eshopy, ktoré ponúkajú rôzne príčesky, clip in vlasy, copy a zaujímalo ma hlavne to, aby vlásky boli ľudské. V minulosti som vyskúšala clip in vlasy z umelých vlasov, ale tie sa veľmi zamotávali a nadmerne sa leskli. Aj v dnešnej dobe môžete nájsť príčesky, ktoré sú vyrobené z umelých vláken a sú na nerozoznanie od ľudských vlasov, ale nedajú sa farbiť, kulmovať, tak ako napríklad tie ľudské. Dnes už niekoľko mesiacov vlastním clip in vlasy, ktoré sú vyrobené z ľudských vlasov a práve o nich, by som vám chcela dnes niečo povedať.

Vlastním clip in  sadu  ôsmich rovných pásov v čiernej prirodzenej farbe 1B, ktoré sú približne 55 cm dlhé. Celá 8 dielna clip in sada váži takmer 100 gramov. Jednu osemdielnu sadu tvorí jeden 20 cm pás so štyrmi klipmi, dva 15 cm pásy s tromi klipmi, dva 10 cm pásy s dvoma klipmi a tri 5 cm pásy s jedným klipom. Na stránke SVETOVÝ TOVAR si môžete vybrať nielen hmotnosť, dĺžku, farbu vlasov, ale aj počet rôznych kusov pásov. Môžete si vybrať medzi jedným dlhým pásom, 7 dielnu sadu alebo aj 8 dielnu sadu, takú akú vlastním aj ja. 



1.BALENIE
Keď mi prišli príčesky clip in  boli voňavé a dôkladne zabalené v priehľadnom praktickom obale, v ktorom ich často uskladujem, aby sa nezničili a nezašpinili napríklad aj od prachu.  Vlasy vždy skladujem v zvislej polohe v kozmetickej skrinke, aby sa nepoškodili a zbytočne nezamotávali. Prípadne ich často mám jemne stiahnuté tesne pod clipmi v gumičke.



2. ŠTRUKTÚRA A TYP
Ako už som spomínala, príčesok clip in je vyrobený z pravých 100% ľudských vlasov, ktoré sú európskeho typu v REMY kvalite. Európske vlasy sú charakteristické tým, že ide vlastne o chemicky neupravené vlasy, ktoré by vám mali vydržať krásne dlhšie ako len pár umytí. REMY vlasy sú také, ktoré sú všetky usporiadané v jednom prirodzenom smere a nemajú tendenciu sa zamotávať a cuchať sa.  Ak chcete, aby vlasy vyzerali čo najprirodzenejšie, musia byť spracované spôsobom REMY. Čo sa týka štruktúry vlasov, keď mi prišli domov boli rovné, ale už po prvom umytí sa objavila ich prirodzená štruktúra a vlasy sú teraz jemne vlnité. 



3. APLIKÁCIA CLIP IN VLASOV
Clip in vlasy sa jednoducho a pomerne rýchlo aplikujú na vlasy. Spôsob aplikácie je veľmi ľahký, keďže jednotlivé sady obsahujú niekoľko kusov dlhých pásov, ktoré sa pomocou clipov pripájajú na vlasy. Najdlhšie pásy sa pripájajú na spodnú časť hlavy, stále vyššie sa pripájajú pásy s menším počtom clipov a najmenšie pásy sa aplikujú po bokoch, aby vlastne to  rozloženie vlasov bolo rovnomerné po celej hlave. Nie je to nič zložité, hravo to zvládnete aj samy, prípadne vám môže pomôcť mama, sestra či kamarátka. Clipy, ktorými sa príčesky aplikujú na vlasy sú vlastne umelé spony, ktoré pozná snáď každá z nás. 


 Keďže moje vlasy sú veľmi riedke, jednotlivé clipy vlasov pripájam už na pripojené clipy, tak ako to môžete vidieť, aby clipy neboli vidieť spod vlasov. Takisto toto isté zopakujem aj vyššie na hlave, takže celkovo mám na hlave iba dva rady clip in vlasov.






4. STAROSTLIVOSŤ O CLIP IN VLASY
Tak ako je dôležitá starostlivosť o naše vlasy, tak aj clip in vlasom musíme venovať určitú starostlivosť, ktorá je veľmi podobná ako tá o naše vlasy. Ak si chceme vlasy zachovať čo v najlepšom stave, mali by sme sa o nich dôkladne postarať. Je veľmi dôležité uvedomiť si, že príčesky zo 100% ľudských vlasov sú už vlastne akoby mŕtve. To znamená, že nedostávajú prirodzenú výživu z pokožky ľudského tela. Preto sú ochudobnené o hydratáciu, bielkoviny a keratín. Tieto zložky sú prirodzenou dôležitou súčasťou živého vlasu. Keďže ľudské vlásky použité na príčesok nemajú po odstrihnutí z hlavy odkiaľ získať potrebné vitamíny, musíme im pomôcť ich doplniť.   Clip in vlasy sa  nepotrebujú umývať veľmi často, ako naše vlastné vlasy. Pred umývaním, je potrebné opatrne odstrániť malé zamotané vlásky, s použitím hrebeňa, ktorý má široké zuby. Približne po štyroch, piatich použitiach, alebo podľa potreby clip in vlasy umývame vždy oddelene, nie pripevnené na hlave, vo vlažnej vode kvalitným vyživujúcim šampónom určeným pre jemné vlasy. Pred umývaním  vlasy opatrne prečešem riedkym hrebeňom. Do umývadla si  napustím vlažnú vodu, nikdy nie horúcu a pridám niekoľko kvapiek vyživujúceho šampónu. Potom postupne do tohto kúpeľa po jednotlivých vlasových pásoch clip in vlasy ponorím a zľahka opláchnem . Nikdy clip in vlasy nečešeme vo vode, pretože by sa mohli  poškodiť. Po preplákaní každý vlasový pásik opláchnem pod prúdom tečúcej vody. Nakoniec  vlasy ošetrím vyživujúcim balzamom alebo kondicionérom, potom opäť opláchnem pod tečúcou vodou samostatne každý pás. Potom ich položím na suchý uterák a nechávam ich na ňom voľne uschnúť.  Clip in vlasy nikdy nefénujte, taktiež ich nesušte na radiátori. Najlepšie je ich nechať uschnúť pri izbovej teplote.


 5. ÚPRAVA CLIP IN VLASOV
Keďže clip in vlasy sú vyrobené z pravých ľudských vlasov, môžu sa upraviť tak, aby vyhovovali vašim potrebám. Môžu sa kulmovať a žehliť, ale pred žehlením a kulmovaním je potrebné použiť takisto ochranný sprej, ktorý vlásky chráni pred  vysokými teplotami.



  Celkovo som vlasmi veľmi ohromená, sú veľmi príjemne a na hlave je ich skoro vôbec necítiť. Veľmi ľahko sa aplikujú  a nosia. Vlásky krásne predĺžia a hlavne im dodajú hustotu, ktorá mne veľmi chýba. Najdôležitejšie asi to, že konečne sa cítim krajšie a sebavedomejšie. 

Máte skúsenosti s nejakými príčeskami?

11 komentárov:

  1. clip in jsou super, i já je ráda nosím.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerajú naozaj super, tiež momentálne nad nejakými clip in vlasmi rozmýšlam:)

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. milujem ich :) aktuálne fičím na remy vlasoch od clipinhair-u a sú bombové

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Neskúšali ste niektorá tie klipy z clipinhair.sk čo sú z ľudksých vlasov?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja tie klipy mam :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. A si s nimi spokojná? Ako si ich vyberala?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. velmi :))) a vyberala som podla dlzky tam ako maju kategorie len tam je este potom aj gramaz tusim :))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Skôr som myslela na farbu lebo ja sa neviem rozhodnúť medzi https://www.clipinhair.sk/2-clip-in-vlasy-k-predlzeniu-remy-100-ludske-53cm-100g-tmavo-hnede.html a tými https://www.clipinhair.sk/228-clip-in-vlasy-k-predlzeniu-remy-100-ludske-53cm-100g-prirodna-cierna.html

    OdpovedaťOdstrániť
  9. jaaj :))) tak kebyze tak skus im napisat email s tvojou fotkou a oni by ti mali vybrat ten najlepsi :))) zase oni sa aj zafarbit daju taze to doladis :DD

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Fakt aj farbu na nich? To potom aké príravky na nich treba?

    OdpovedaťOdstrániť
  11. jasne v pohode aj farbu :))) normalne tie co pouzivas bezne co viem tak su nato aj kefy ale ja mam svoju a je to v pohode :)))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár :-)