26. mája 2016

Saloos | Zelený íl


Značka Saloos Naturcosmetics  sa spája s najväčším českým výrobcom certifikovanej bio kozmetiky, ktorý pôsobí na trhu od roku 1993. Garantuje iba ten najvyšší možný podiel čistých prírodných látok.  Saloos kozmetika získala český certifikát CPKbio - Certifikovaná prírodná bio kozmetika.  Pod značkou Saloos sa vyrába hneď niekoľko produktových radov. Veľmi obľúbený je napríklad 100% bio kokosový olej. Ten sa môže užívať tak v kuchyni, ako aj pri starostlivosti o telo a vlasy. Dnes by som Vám rada predstavila tohto všestranného pomocníka.


Zelený francúzsky íl je jemne mletá hornina získaná z veľkej hĺbky, ktorá nie je znečistená žiadnymi škodlivými látkami. Obsahuje veľké množstvo ílových minerálov a stopových prvkov dôležitých pre pokožku napr. železo, horčík, titán, mangán atď. Ľudia ho využívali už dávnych dobách. 


O zelenom íle je všeobecne známe, že veľmi dobre absorbuje z pokožky toxické látky, eliminuje následky nadmerného žiarenia, zbavuje pokožku nečistôt aj nežiadúcej mastnoty, spevňuje, obnovuje, vyhladzuje a upokojuje podráždenú pokožku. Využíva sa tiež na prehriatie rôznych častí tela pri reumatických ťažkostiach. Uvoľňuje svalové napätie, pôsobí protizápalovo, hojí popáleniny, pomáha aj pri metabolických poruchách. Môže sa užívať aj vnútorne, ale aj na pokožku.



Zo zeleného ílu si môžeme vytvoriť pleťové a telové masky. Masku zo zeleného ílu je možné použiť pre všetky typy pleti. Pôsobí proti jej starnutiu, spevňuje ju, tonizuje, vyživuje, vyhladzuje, detoxikuje, čistí a upokojuje. Je vhodná aj k starostlivosti o pokožku so sklonmi ku kožným problémom ako je akné a ekzém. Telovú masku možno použiť na dekolt, šiju, strie, stehná, brucho. 
Malé množstvo ílu vždy miešame v nekovovej miske drevenou alebo plastovou špachtľou, prípadne aj štetcom (zelený íl nesmie prísť do styku s kovom) s vodou v pomere cca 1: 1. Zmes necháme chvíľu odpočinúť. Podľa požadovanej hustoty  môžeme pridať trochu vody alebo ílu. Masku nanášame na tvár mimo okolia očí a pier, nechajte pôsobiť cca 20 -30 minút. Po uplynutí doby dôkladne zmyjeme teplou vodou a osušíme.


Na suchú a citlivú pleť :
Do mištičky  vložíme podľa potreby lyžicu ílu a zmiešame s trochou vody, aby sa vytvorila krémová hmota. K tomu pridáme malú lyžičku avokádového, olivového oleja alebo aj kokosového oleja.  Zmes dobre premiešame, a nanesieme na tvár a dekolt v hrubej vrstve a necháme pôsobiť.

Na mastnú pleť :
Do mištičky vložíme podľa potreby lyžicu ílu a zmiešame s trochou vody, pridáme šťavu z uhoriek a môžeme naniesť na tvár.
Pre vylepšenie účinnosti môžeme použiť k príprave pleťovej masky použiť kvetinové vody alebo aj pridať 2-3 kvapky vhodného 100% prírodného esenciálneho oleja podľa typu pleti.


 Po nanesení masky na pleť, začína íl na pokožke schnúť a pokožka sa mierne vypína. Je to prirodzené, keďže íl  schnutím začína sťahovať póry a čistiť pokožku do hĺbky. Masku z pleti zmývam teplou vodou buď pomocou hubky na tvár alebo iba prstami. Po ošetrení je pleť hebká na dotyk, upokojená, čistá a pôsobí mladistvým dojmom. Po zmytí masky je potrebné naniesť na pleť dostatočnú vrstvu vyživujúceho krému, keďže íl pomerne pokožku nevyživí.


Zelený íl je možné tiež využiť na teplé či studené zábaly a obklady problematických miest, pri reumatických ťažkostiach a aj pri detoxikácii pokožky. Pri vaječníkových cystách sa zmieša s ricínovom olejom a dávajú sa vonkajšie obklady na oblasť vaječníkov. Hustejšiu ílovú pastu vytvoríme rozmiešaním buď v teplej či studenej vode a nanesiete na kus prírodnej látky v hrubej vrstve. Priložíme na problematické miesto, na prekrytie môžeme využiť aj potravinovú fóliu a necháme pôsobiť min. 1 hodinu, prípadne celú noc. Potom dôkladne zmyjeme.


 Máte už nejaké skúseností so zeleným ílom?

4 komentáre:

  1. Skúsenosti nemám, ale určite chcem vyskúšať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Už jsem toho o něm dost četla, ale ještě jsem se nedostala k vyzkoušení, což mě trochu štve :/ -L

    OdpovedaťOdstrániť
  3. O zelenom íle som ešte nepočula, ale dosť ma zaujal vďaka toľkým pozitívnym účinkom.

    www.tobecreativehasnolimits.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Neskúšala som ho zatiaľ no chcela by som. Ako čistiacu masku používam momentálne zinkovú od Balei, ale to vreckové balenie nemám rada, vždy mi istá časť masky vyschne.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár :-)