5. januára 2021

La Roche-Posay EFFACLAR

la roche posay affaclar pre mastnu plet

Ahojte, srdečne Vás všetkých vítam opäť na mojom blogu! 
Prvú recenziu v novom roku 2021 som sa rozhodla venovať práve produktom na pleť La Roche-Posay, ktoré som si nesmierne obľúbila a zaradila som ich postupne do mojej skincare. Produkty som poctivo testovala vyše šiestich mesiacov. Ak vás zaujíma recenzia na produkty francúzskej značky, pokračujte ďalej v čítaní. 

Pre značku La Roche-Posay som sa rozhodla preto, lebo moja pleť súrne potrebovala zmenu. Pleť sa mi začala extrémne mastiť, začalo sa mi tvoriť akné a trápilo ma aj enormné množstvo čiernych bodiek, hlavne v oblasti líc, brady a nosa. Uvedomila som si, že je na čase zmeniť dovtedy zaužívanú rutinu a vyskúšať niečo, čo mi s problémom pomôže a bude to účinné, rýchle a dostupné. 

Je dôležité spomenúť, že nie je potrebné bojovať proti akné vytláčaním, keďže si môžete zaniesť nečistoty do poranenej pokožky a ešte viac zhoršiť stav vašej pleti. Najlepším bojom proti akné je zamerať sa viac na starostlivosť o pokožku za pomoci rôznych kozmetických produktov, ale nesmieme zabudnúť tiež na zdravú stravu. 

Na La Roche-Posay som v mojom okolí počúvala iba samé chvály, takže výber bol celkom jasný. Produkty som si zaobstarala ešte v čase prvých opatrení na Notino, s ktorým som osobne veľmi spokojná. V kamennej drogérii som nebola už veľmi dlho, snažím sa kontakt s ľuďmi eliminovať na úplne na minimum a na Notine vždy nájdem všetko, čo potrebujem. 


Prvý produkt, ktorý tvorí moju skincare je hĺbkovo čistiaci gél pre mastnú citlivú pleť. Má jemnú priehľadnú konzistenciu, s vodou vytvára jemnú penu. Pred aplikáciou sa odporúča naniesť na navlhčenú tvár alebo môžeme gél napeniť s trochou vody v rukách a naniesť pomocou dlaní na tvár. Gél nanášam po odlíčení makeupu ako druhý krok mojej rutiny. Gél jemne masírujem na pleti a opláchnem čistou vodou. Naozaj ho stačí iba máličko, jedno stlačenie pumpičky vystačí na celú tvár. Gél má jemnú, ale príjemnú vôňu, ktorú na pleti nie je vôbec cítiť. Pleť po aplikácii je naozaj dokonale čistá. Bola som z tohto gélu veľmi prekvapená, keďže jeho účinok sa dostavil pomerne rýchlo. Po cca mesiaci som si všimla že počet čiernych bodiek na pleti bol značne menší a pleť produkovala menej mazu. Veľké 400 ml balenie aktuálne stojí 12,55€. Považujem to za jednu z najlepších investícii. Čistá pleť je istou prevenciou pred vznikom akné. Ak ste majiteľky mastnej pleti, trápia Vás čierne bodky, tento gél Vám odporúčam.



Effaclar adstringentná pleťová voda pre mastnú a problematickú pleť – vopred upozorňujem, že pleťová voda obsahuje alkohol a rozhodne nie je vhodná pre citlivú a suchú pleť. Na citlivej pleti môže jemne štípať a vytvoriť začervenanie. Pre ľudí s mastnou  a problematickou pleťou je naopak výborná. Pomocou vatového tampónu jemne nanesiem na vyčistenú a osušenú pleť a nechám pôsobiť, neoplachujem. Nenanášam ju na citlivé miesta, iba na tie oblasti, kde mám upchaté a zväčšené póry. Pleťová voda sťahuje póry a pripraví pleť na nanesenie krému. Po nanesení je vidieť, že sú póry menšie a menej viditeľnejšie.  Používam ju na striedačku s inou pleťovou vodou. Odporúčam, ale iba pre problematickú a mastnú pleť. :)


la roche posay k+ krem zmatnujuci proti akne mastna plet

Effaclar K(+) zmatňujúci krém pre mastnú a problematickú pleť – je krém jemnej konzistencie s aquagélovou textúrou. Má bielu, jemne priehľadnú farbu a jeho vôňa je tiež veľmi jemná. Rýchlo sa vstrebáva do pleti. Okrem toho, že pleť viditeľne vyhladí, zmatní a hydratuje, reguluje aj tvorbu kožného mazu, čím vlastne bojuje proti upchávaniu a zaneseniu pórov. Je určený pre mastnú pleť so sklonom k akné. Avšak pleť vôbec nevysúša. Krém nanášam na vyčistenú pleť ráno aj večer. Jeho jedinou nevýhodou je, že sa rýchlo míňa. 

la roche posay krem  gelova konzistencia cierne bodky

 Aktuálne na Notine prebieha novoročný výpredaj s DOPRAVOU ZDARMA
Ak Vás tieto produkty zaujali, rozhodne sa mrknite. :)

Vyskúšali ste už nejaké produkty od La Roche-Posay?

Ďakujem za prečítanie článku.
Budem veľmi rada, ak sa rozhodnete ma podporiť aj na mojom instagrame @beautybyjanka.

Majte sa krásne! Janka

4 komentáre:

  1. I'm impressed, I need to say. Really rarely do I encounter a blog that's both educative and entertaining, and let me tell you, you have got hit the nail on the head. Your thought is

    Cyprus real estate for sale

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Od této značky jsem toho zatím moc nevyzkoušela :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. going to put together for my school project.
    hello there, i just came across your web portal on bing, in addition to i must say that you write awesomely well on your blog. i am really struck by the way that you RCG Online Store

    OdpovedaťOdstrániť
  4. I am continually amazed by the amount of information available on this subject. What you presented was well researched and well worded in order to get your stand on this across to all your readers.
    top software house in Pakistan

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár :-)