3. apríla 2016

Akamuti | Murumuru vlasové maslo

Vlasy  sú jednou z najdôležitejších ozdôb každej ženy. Vraví sa, že práve vlasy sú korunou krásy.  Zdravé vlasy by mali byť pevné a husté. Vždy som mala husté kučeravé vlasy, na ktorých gumička nikdy nedržala, pretože boli veľmi ťažké a pevné. Už ako 13 ročné mladé dievča som spozorovala, že sa moje vlasy veľmi zmenili. Všimla som si, že boli odrazu vysušené, oslabené,  krepovateli, zmenili svoju štruktúru a najväčší problém, ktorý ma najviac trápil  a trápi ma aj dodnes je najmä nadmerné vypadávanie. Ako 13-ročná som sa rozhodla chudnúť a s úbytkom váhy, šli ako ruka v ruke dole aj vlasy. Neustále som nechávala vlasy na vankúši, veľké množstvo ostávalo vo vani a pri letmom dotyku rukou po vlasoch mi v dlani bežne ostávalo aj 20 vlasov. Dnes sa snažím svojím vlasom venovať väčšiu starostlivosť. Teraz, keď si prejdem po vlasoch mi v dlani ostane už iba asi približne 5.  Snažím sa nielen moje suché vlasy, ale aj suchú pokožku hydratovať zvonka aj zvnútra. A pri mojej starostlivosti o vlasy mi pomáha aj toto prírodné Murumuru maslo od značky Akamuti.



Maslo sa nachádza v malom plastovom balení s uzatváracím viečkom. V balení sa nachádza 50 gramov masla, ktoré je svetlej bielej farby. Maslo je pri izbovej teplote tuhej pevnej konzistencie a nemá žiadnu charakteristickú prenikavú vôňu. Získava sa z jadier plodov palmy, ktorá rastie voľne v prírode, čiže sa nepestuje umelo na plantážach, takže nie je ošetrovaná pesticídmi alebo umelými hnojivami. Maslo je dostupné na eshope bionatural.sk za cenu 7,50€.



Prírodné vlasové maslo Murumuru obsahuje tuky, ktoré veľmi intenzívne hydratujú pleť a vlasy a v jeho zložení sa nachádza veľa potrebných vitamínov a minerálov, napríklad obsahuje vysokú hladinu vitamínu A. Maslo murumuru vytvorí na vlasoch obal, ktorý spôsobí, že sú vlasy poddajné a lepšie upraviteľné. Udržuje v nich vlhkosť a pomáha ich spevniť. Vytvára priepustnú bariéru na pokožke a vlasoch, ktorá zabraňuje strate vlhkosti.


Vlasové maslo Murumuru používam raz do týždňa ako zábal na vlasy, niekedy aspoň raz do dvoch. Pomocou prstov alebo malej lyžičky  vyberiem malé menšie množstvo z nádoby a pred použitím si ho  rozpustím v rukách alebo ho môžete nechať aj na teplom mieste, napríklad na radiátori. Nikdy ho nezohrievajte v mikrovlnke, tým by sa maslo znehodnotilo a nemalo by potom taký účinok. Na jemne navlhčené vlasy ho nanášam pomocou prstov od korienkov, pretože mám veľmi suchú až presušenú pokožku až po končeky a poriadne ho vmasírujem do suchej pokožky vlasov. Vždy ho nechám  pôsobiť podľa toho, koľko mám času. Naposledy som si ho vo vlasoch nechala 24 hodín. Áno, naniesla som ho ráno a až na nasledujúci deň som ho z vlasov vymyla šampónom. Pokojne si ho na vlasoch môžete nechať len 20 minút.


Z vlasov sa vymýva ľahko a po umytí nezanecháva vlasy vôbec mastné. Vlasy vždy nechávam voľne vyschnúť a už po prvom použití ma veľmi prekvapil. Keďže sa mi vlasy veľmi zmenili, sú suché a nemajú už taký tvar a štruktúru ako kedysi, veľmi ma prekvapil jeho účinok.  Po umytí a vyschnutí sa mi objavili kučery, ktoré boli oveľa pevnejšie, pružnejšie, lesklejšie a lepšie držali tvar. Vlasy už neboli také suché, ale naozaj zhydratované. Maslo účinne pomáha udržiavať vlhosť vo vlasoch, ale aj v pokožke, keďže mi pomohol aj s lupinami, ktoré síce úplne nezmizli, ale určite už nemám takú suchú pokožku vlasov ako kedysi.

Vlasy, pred použitím vlasového masla Murumuru

Vlasy, pred použitím vlasového masla Murumuru

Vlasy, po použití vlasového masla Murumuru

Vlasy, po použití vlasového masla Murumuru

Vlasy, po použití vlasového masla Murumuru


Vlasové maslo Murumuru môžete použiť aj ako nezmývateľný kondicionér a naniesť ho iba na končeky vlasov. Nie je určený iba na vlasy, pokojne ho môžete použiť aj na suchú pokožku tela. Rada ho používam aj na suché ruky a pokožku okolo nechtov. Maslo sa síce dlhšie vstrebáva, ale zato zanechá pokožku jemnú a hydratovanú.

Určite vlasové maslo Murumuru môžem iba odporúčať, hlavne pre suché, kučeravé, unavené, zničené, chemicky ošetrené alebo inak poškodené vlasy, ktoré zanechá hydratované a pružné. 

Vyskúšali ste aj vy toto maslo?
Čo najradšej používate na suché vlasy?

4 komentáre:

  1. Bože máš krásné vlásky! Jinak o tomto produktu slyším poprvé a vypadá moc zajímavě.
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Akamuti poznám, je to super značka :) ja mám od nich neem olej, smrdí, ale účinkuje :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak to je naozaj perfektné, túto značku nepoznám no asi po nej siahnem

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s extra mega GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  4. O tom zatiaľ nepočula, ale vyzerá skvele.

    Daniela

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár :-)