31. marca 2016

Rimmel | Scandaleyes gélová očná linka

Očné linky kopírujú tvar oka a tým pomáhajú očiam vyniknúť. Dodávajú každému líčeniu dramatickosť, zvýraznia a potlačia jeho nedostatky, Správne nanesená linka dokáže oko zväčšiť, alebo aj zmenšiť. Tvar a hrúbka očnej linky sú veľmi dôležité. Očná linka  vám môže pomôcť   vytvoriť dokonalý pohľad očí, ale jej nevhodný tvar  a hrúbka dokážu spôsobiť aj hotovú katastrofu na vašich očiach, preto každý typ oči si vyžaduje iný tvar a hrúbku očnej linky. Očná linka patrí k základným pomôckam na vyčarovanie krásnych očí, záleží už iba na vás, akú intenzitu, konzistenciu a farbu zvolíte. Očné linky môžeme nájsť v rôznych konzistenciách - pevnej, krémovej gélovej či tekutej. Výber záleží od zručnosti nanášania a dôležité je si vybrať správnu linku. 


Ja som si začínala kresliť svoje prvé linky obyčajnou čiernou ceruzkou na oči, no tá  na oku dlho nevydržala,  veľmi sa rozpíjala a otláčala sa  na horné viečka. Vyskúšala som aj linku v pere, teraz je v mojom štádiu testovania nedávna novinka Scandaleyes vodeodolná linka na oči Micro od značky Rimmel. Najradšej používam tekuté  a gélové očné linky, s ktorými líčenie je rýchlejšie a pohodlnejšie. Dnes by som Vám chcela predstaviť linku, ktorá sa spolu s niektorými produktmi objavila v mojej kozmetickej zbierke medzi prvými a dodnes si ju stále kupujem dookola.


Táto gélová linka, ktorá patrí do radu Rimmel Scandaleyes sa predáva v balení spolu s pribaleným štetcom na aplikovanie čiernej gélovej hmoty. Štetec má dlhú rukoväť, ktorá sa dobre drží a so štetcom sa naozaj ľahko manipuluje. Sploštený štetec je tvorený syntetickými tvrdšími vláknami, ktoré sa ľahko čistia a rýchlo schnú. Jedinú nevýhodu, ktorú má štetec, vidím v tom, že po každej aplikácií sa musí dobre vyčistiť, pretože inak gélová linka na ňom zaschne a štetec zostane tvrdý, čiže ním už peknú linku druhýkrát nevytvoríte.


Samotná linka, sa nachádza v plastovom prehľadom balení s uzatvárateľným viečkom, ktorý je vyrobený z pevného plastu. V malej nádobke sa nachádza čierna hmota, ktorej konzistencia je ako inak, voskovo – gélová. Pomocou priloženého štetca sa dá pokojne vytvoriť hrubá, ale aj tenká očná linka s chvostíkom. Na oči sa linka nanáša ľahko. Je čierno – čiernej farby, je veľmi dobre pigmentovaná a rýchlo schne.


 Ak sa vám nepodarí hneď na prvý šup vytvoriť dokonalú linku a linka už zaschne, nepomôže vám ani namočená vatová tyčinka, aby ste si mohli opraviť vzniknuté chybičky. Tomu nasvedčuje, že sa linka môže pochváliť ďalšou pozitívnou vlastnosťou, a to tým, že je vodeodolná. S linkou si dokonale poradí až micelárna voda, ktorá ju z oka odstráni rýchlo a ľahko. Na očiach drží po celý deň až veľmi dobre, nerozmaže sa vám ani vtedy, keď si pošúchate oči rukami. Linka sa neotláča na horné viečka, ale drží v neporušenom stave. Na očiach vydrží približne 12 hodín, potom postupne začína slabnúť a jemne opadávať pod oči. Aj napriek tomu ju hodnotím veľmi pozitívne, o tom svedčí aj fakt, že  si ju kupujem a budem kupovať stále dookola. Teraz momentálne mám v zásobe ešte ďalšie 3 balenia. Práve s touto linkou som sa naučila kresliť svoje prvé linky, ktoré sa už nepodobali na veľké hrubé čierne neprirodzené machule. S linkou som veľmi spokojná a určite ju môžem iba s čistým svedomím odporúčať. Predáva sa aj v zelenej farbe, v zahraničí sú dostupné aj ďalšie zaujímavé odtiene, ktoré sa dúfam, že dostanú najbližšie aj k nám na Slovensko.




Vyskúšali ste túto linku? Aké linky na oči máte najradšej?



3 komentáre:

  1. Wow, ta linka vypadá dokonale - neumím si představit, že bych ji tím štětcem takhle dobře vytvořila :D Já teď používám klasické tekuté linky :)

    Giveaway o paletku Wet n Wild

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pěkný článek :) taky jsem ji dvakrát měla, ale vždycky mi poměrně rychle vyschla a taky mě štvalo to neustálé čištění štetce, jinak byla super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já bych si ráda taky udělala takhle pěknou linku :( :D tobě sluší :))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár :-)