3. marca 2016

Mary Kay | Minerálny púdrový makeup


Spoločnosť Mary Kay Cosmetics bola založená pred 50 rokmi zakladateľkou Mary Kay Ash  túžbou obohatiť životy žien a zmyslom pre podnikanie. So značkou Mary Kay som sa oboznámila iba pred nejakým krátkym časom.  Dnes si povieme o jednom produkte od tejto značky. 

Minerálny púdrový makeup patrí medzi najpredávanejšie prípravky značky Mary Kay. Sľubuje zníženie viditeľnosti jemných vrások a liniek a ďalších drobných chýb pleti. 


Púdrový makeup sa nachádza v krabičke, v elegantnom sklenenom balení s uzatvárateľným viečkom, ktorý plní funkciu zrkadla, takže je veľmi praktický na cestovanie, kde ušetrí miesto a nepotrebujete si so sebou ťahať ďalšie veľké zrkadielko. Vo vnútri balenia sa nachádza sitko, ktoré sa dá otočením uzavrieť. Sitko má veľké plus, makeup sa vám nemôže vysypať a makeup z obalu nepráši. Na začiatku som mala s balením problém, musela som sa sním oboznamovať, keďže som sa sním nikdy predtým ešte nestretla. Prvýkrát, keď som si chcela naniesť makeup na tvár, mala som problém, totiž nevedela som ho dostať z vnútra balenia von na povrch, poriadne som ním zatriasla, a tak makeup bol  rozsypaný  všade. Makeup bol na stole, na oblečení, mala som ho aj na rukách. Teraz som už opatrná, stačí iba jemne doň ťuknúť a pomaly klepkať a púdrový makeup postupne dostanete von z balenia na povrch. V balení sa nenachádza žiadny priložený štetec, ani hubka či nejaký aplikátor. Textúra makeupu je samozrejme sypká, dávajte si pozor, pri nanášaní ho nevdýchujte.


Makeup nanášam na vyčistenú tvár, ešte pred samotnou aplikáciou makeupu si na tvár nanesiem hydratačný krém od Biodermy, ktorý nechám do pleti dobre vsiaknuť. Makeup na tvár nanášam pomocou hustého  štetca krúživými pohybmi a pomaly ho vklepkávam a zapracúvavam do pleti. Som majiteľkou suchej pleti bez nejakých výrazných nedokonalostí, lesknem sa iba v T-zóne, hlavne nos mám mastnejší a tento púdrový makeup ho dokáže zmatniť na približne 4-5 hodiny. Makeup vytvára na tvári matný efekt, pleť je zjednotená a malé nedokonalosti sú pomerne dobre zakryté. Na tvári nevytvára žiadne mapy, iba ju pekne zjednotí. Ak máte problematickú pleť, množstvo vyrážok, odporúčam najprv naniesť tekutý krycí makeup alebo korektor, potom ho zafixovať minerálnym púdrom, pretože s väčšími nedokonalostiami si poradiť nedokáže. 


Tento púder si môžete zakúpiť v niekoľkých odtieňoch, ja mám najtmavší odtieň beige 1.5, ktorý má teplý podtón, je vhodný aj na kontúrovanie, bude sa hodiť najmä v lete pre niektoré tmavšie typy pletí.

Aké máte skúseností s minerálnymi makeupmi? Vyskúšali ste už tento makeup?

9 komentárov:

  1. Keby som používala make - up, tak ten je hneď môj! :D Pekný článok :)
    Bibiána Navrátil's Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já minerální makeup nikdy nepoužívala :) značka MAry Kay je mi celkem cizí :D
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento minerálny make-up mám aj ja a som s ním maximálne spokojná, používam ho na make-up, samostatný by mi nepostačil.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Takovýhle balení jsem teda ještě neviděla o.O

    eL

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Minerální makeup používám již nějakou dobu a ráda se k němu vracím, jen tedy od jiné značky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Se znackou Mary Kay ani s mineralnimi pudry zatim zadnou zkusenost nemam, ale uz dlouho mam na wishlistu mineralni makeup Lily Lolo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Se znackou Mary Kay ani s mineralnimi pudry zatim zadnou zkusenost nemam, ale uz dlouho mam na wishlistu mineralni makeup Lily Lolo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mary Kay je sice drahá značka, ale opravdu kvalitní.. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Púder vyzerá super. MK mám veľmi rada a nemám pochybnosti, že je úžasný :)

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s extra mega GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár :-)