7. marca 2016

Bioderma | Balzam na pery


Tak ako je dôležitá dôkladná starostlivosť o pleť, nesmieme zabúdať ani na špeciálnu starostlivosť aj o pery.  Pery sú plné nervových zakončení,  sú prekrvené výraznejšie, než iné časti pokožky. Pokožka je práve na perách výrazne tenšia, jemnejšia a extrémne citlivá ako na iných častiach tela , a to ju robí omnoho zraniteľnejšou. Zima a mráz neútočia iba na našu pleť. Ich nepriaznivým vplyvom v zvýšenej miere trpia aj pery. Sú nechránené a nemajú mazové žľazy, ktoré by ich zásobovali tukom a vlhkosťou. Preto sa v zimnom období vysúšajú, praskajú a zvyšuje sa ich citlivosť. V zime týmto negatívnym prejavom nahráva aj silné vykurovanie miestností, takže sezónne môžete bojovať aj vy so suchými a popraskanými perami. V dobrom úmysle sa im nedostatok hydratácie snažíme vykompenzovať častým oblizovaním, čo im spôsobuje ešte väčšie utrpenie. Na perách je potrebné udržiavať a obnovovať prirodzený ochranný film, zabraňovať ich vysúšaniu a praskaniu.

Som majiteľkou normálnych pier, ktoré sa nepotrebujú nejak exrémne pravidelne natierať. V zime im poskytujem o mnoho väčšiu starostlivosť ako obvykle, pretože v tomto období moje pery trpia najmä vyššou suchosťou a praskaním. Aby ostali zdravé a vláčne snažím sa ich natierať pravidelne balzamom, ktorý môžeme nájsť v portfóliu značky Bioderma.

Balzam na pery je vhodný na každodennú hydratačnú starostlivosť o pery. Patrí do radu Atoderm, ktorý je určený pre veľmi suchú až atopickú pokožku. Je vhodný pre ženy, mužov a môžu si ním natierať pery aj deti. Balzam sa nachádza v tyčinke, ktorá je v bielo-modrom plastovom obale, na ktorom sú všetky potrebné informácie. Balzam je mastnejšej konzistencie. Na pery sa nanáša ľahko, po perách dobre kĺže, nelepí a nehrudkuje. Balzam vonia chemicky po malinách, ale po nanesení na perách vôňu  už necítiť a nemá žiadnu chuť. Nie je nutné ho nanášať často, pretože naozaj na perách dlho vydrží. Samotné balenie balzamu sa míňa pomaly a 4 gramy balzamu dostatočne dlho vydržia. Po použití balzamu sú pery jemné a vláčne a dobre  hydratované. Balzam pery postupne regeneruje, neobsahuje alergény a je bez parabénov. Jediným mínusom je pre mňa to, že mu chýba ochranný faktor, takže v lete pery dostatočne neochráni, ale suchým perám určite ulahodí a dostatočne vyživí.  Používam ho rada, najmä v tomto zimnom období, kedy sú moje pery popraskané a suché, s týmito problémami mi vie dokolane poradiť a za tú nízku cenu sa oplatí. Krém na ruky Atoderm a tento balzám na pery sú teraz mojimi dvoma najpoužívanejšími produktmi.




Máte už nejaké skúseností s týmto balzamom? Čím si najradšej natierate pery?

2 komentáre:

  1. bozi rty ty sezenu kde? :D hh
    inak super clanek hezky napsane super se to cte, tesim se na dalsiii

    mrkni urcite taky ke me na blog o modelingu - bephmodel.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár :-)