21. februára 2016

Cosm´etika | tekutá očná linka


Očné linky kopírujú tvar oka a tým pomáhajú očiam vyniknúť. Dodávajú každému líčeniu dramatickosť, zvýraznia a potlačia nedostatky oka. Správne nanesená linka dokáže oko zväčšiť, alebo aj zmenšiť. Tvar a hrúbka očnej linky sú veľmi dôležité. Očná linka  vám môže pomôcť   vytvoriť dokonalý pohľad očí, ale jej nevhodný tvar  a hrúbka dokážu spôsobiť aj hotovú katastrofu na vašich očiach, preto každý typ oči si vyžaduje iný tvar a hrúbku očnej linky. Očná linka patrí k základným pomôckam na vyčarovanie krásnych očí, záleží už iba na vás,akú intezitu, konzistenciu a farbu zvolíte. Očné linky môžeme nájsť v rôznych konzistenciách - pevnej, krémovej gélovej či tekutej. Výber záleží od zručnosti nanášania a dôležité je si vybrať správnu linku. Ja som si začínala kresliť svoje prvé linky obyčajnou ceruzkou na oči, no tá sa na oku veľmi rozpíjala a otláčala na horné viečka. Vyskúšala som aj linku v pere, ale už po pár použitiach vyschla, vyskúšala som aj gélovú linku, ktorou jedinou nevýhodou je to, že po každom použití je potrebné vyčistiť štetec, gélové linky majú tendenciu rýchlo zasychať. Najradšej používam tekuté očné linky, s ktorými líčenie je najpohodlnejšie. Dnes by som Vám chcela povedať o tekutej linke, ktorú som objavila iba pred nedávnom.


 Musím sa priznať, že táto tekutá čierna linka je mojím prvým  prírodným produktom z dekoratívnej kozmetiky. Cosm´etika je česká značka, ktorá vyrába prírodné produkty dekoratívnej kozmetiky. Linka sa nachádza v bielom štíhlom balení, v ktorom je ukrytý tenký pevný aplikátor. Na nakreslenie liniek mne najviac vyhovuje obyčajný tenký štetec. Táto prírodná linka obsahuje pevný hrot, s ktorým som sa ja osobne ešte nestretla, a preto pre nakreslenie pekných liniek som potrebovala trocha cviku. Linka sa nanáša na oči nanáša ľahko, pomocou tenkého hrotu môžeme vytvoriť tenkú, ale aj hrubú linku. Tekutá linka je čiernej farby, je veľmi dobre pigmentovaná a po nanesení rýchlo zaschne a vytvorí matný efekt. A výdrž? Výdrž ma nesmierne prekvapila! Na očiach drží po celý deň,  neopadáva, nepraská a nie je možné ju zotrieť ani prstom. Odličujem ju micelárnou vodou, ktorá si s ňou vie dokonale rýchlo poradí.


 V zložení môžeme nájsť šalviovú vodu, ktorá pôsobí antibakteriálne a pomáha predchádzať podráždeniu očí. Linka si ma získala aj svojím zložením. Bola som prekvapená, že čisto prírodná linka môže mať také skvelé vlastnosti. Odporúčam ju hlavne pre tie ženy a dievčatá, ktoré sa trápia s mastnými viečkami a linky sa im otláčajú na viečka. Jedinou nevýhodou bol pre mňa jej aplikátor, s ktorým som zo začiatku nevedela pracovať, ale chcelo to iba tréning a teraz si linky vytvorím jednoducho a rýchlo.





Ak vás prírodná tekutá linka zaujala, môžete si ju zakúpiť na eshope bionatural.sk,  kde stojí 7,25€. Na eshope môžete nájsť veľké množstvo prírodnej kozmetiky na pleť, telo, vlasy, ale kozmetiku aj pre mamičky, deti a mužov. 

Vyskúšali ste už nejaký produkt z prírodnej dekoratívnej kozmetiky? Máte nejakú skúsenosť s touto linkou? Teším sa na vaše komentáre a prajem pekný zvyšok nedele. :)

4 komentáre:

  1. Linka vypada skvele! :) Ja s prirodni dekorativkou zatim asi zadne zkusenosti nemam, ale tyhle linky si nekam zalozim a urcite vyzkousim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Linka vypada skvele! :) Ja s prirodni dekorativkou zatim asi zadne zkusenosti nemam, ale tyhle linky si nekam zalozim a urcite vyzkousim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyzerá veľmi, veľmi dobre. Ja som tiež majiteľka mastných viečok, našťastie pri linkovaní mi robia problém najmä ceruzkové. Inak používam gélovku a tá drží ako pribitá v podstate celý deň. Tejto by som ale dala šancu. Aplikátor vyzerá divne, ale veď nič sa nestane, keď do balenia namočím klasický štetec, že? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Linka vyzerá naozaj perfektne. Máš vďaka nej krásne zvýraznené oči :)

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s extra mega GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár :-)