8. januára 2016

Odlíčovanie a čistenie pleti s Biodermou



Bioderma je francúzska značka kozmetiky, ktorá je veľmi obľúbená medzi ženami nielen na Slovensku, ale aj po celom svete. Ponúka široký výber produktov pre ženy, ale aj pre bábätká. V jej zozname produktov môžeme nájsť výrobky na tvár, vlasy a telo, ale aj  kozmetiku, ktorá nás ochráni pred škodlivými lúčmi slnka. Bioderma zapĺňa čoraz viac miesta na políčke, ktorá sa nachádza v kúpeľni. Medzi môj najobľúbenejší produkt určite patrí hydratačné sérum, ktoré mi veľmi pomohlo a pomáha a lieči problémy so suchou pleťou. Dnes by som Vám chcela predstaviť mojich dvoch pomocníkov, ktorí mi pomáhajú s odličovaním a vyčistením mojej suchej a často podráždenej pleti  každý deň.


Micelárna voda Sensibio H20 pochádza z radu Sensibio, ktorý je určený pre citlivú pokožku. Nemá žiadnu vôňu, pretože neobsahuje parfum. V jej zložení sa tiež nenáchadza alkohol, ktorý pleť oberá o vlhkosť. Je bez parabénov a hypoalergénna. Obsahuje v sebe tzv. micely, ktoré účinne odstraňujú nečistoty a prirodzene pomáhajú obnoviť hydrolipidický film pokožky.  Používam ju dvakrát do dňa, ráno a večer. Ráno navlhčím vatový tampón trocha micelárnej vody a vyčistím pleť kruhovým pohybom od prachu a nečistôt. Večer ju používam pri odličovaní očí a tváre od hrubej vrsty makeupu. S odlíčovaním pokračujem až dovtedy, pokiaľ nebude vatový tampón úplne čistý. Micelárna voda jemne, ale rýchlo a šetrne vyčistí pleť od nečistôt a dokonale odlíči aj očný a vodeodolný makeup. Po odlíčení micelárnu vodu zmývam vlažnou vodou, pretože mi to je príjemnejšie, zvyčajne si ňou odlíčujem aj pery od rúžu, ktoré často olizujem. Chuť potom v ústach nie je príjemná  Počas odlíčovania som nepociťovala žiadne štípanie ani pálenie v očiach a na tvári som nespozorovala žiadne pnutie po použití. Po odlíčení je pleť upokojená a bez akéhokoľvek podráždenia. Micelárna voda sa k pleti správa šetrne. Predáva sa v troch rôznych baleniach. V  100 ml, 150 ml a 500 ml balení, ktoré je najvýhodnejšie vzhľadom k cene. S micelárnou vodou Sensibio som veľmi spokojná, moja pleť sa pomaličky spamätáva  a dostáva sa do normálu. Po dlhodobom používaní sa mi tvorí menej vyrážok a čiernych bodiek. Micelárnu vodu Sensibio vám môžem iba odporúčiť, mám už asi tretie balenie. Jedno 250 ml balenie mi vystačilo pri dennom používani dva mesiace. Je to super pomocník. :)





Čistiaca pena Hydrabio je určená pre suchú, veľmi suchú a citlivú pleť. Obsahuje komplex Aquagenium, ktorý aktivuje proces výživy pleti a pomáha udržovať vodu v jej povrchových vrstvách. Slúži na čistenie tváre, ale môžete ju použiť napríklad aj na holenie nôh. Používam ju iba večer na dôkladné dočistenie pleti po odlíčení. Čistiaca pena sa nachádza v balení spolu s dávkovačom ako má typická šľahačka. Dokonca samotná pena po vstrieknutí z dávkovača vyzerá aj ako šlahačka. :) Stačí malé stlačenie dávkovača a v ruke sa vám objaví veľké množstvo nadýchanej peny. Čistiaca pena má jemnú šlahačkovú textúru, ktorá má príjemnú nevtieravú vôňu. Pred použitím čistiacej peny si dôkladne umyjeme ruky, zvlhčíme tvár čistou vodou, a tak si môžeme do rúk nastriekať penu. Čistiacu penu nanesiem na tvár a dôkladne vmasírujem do pleti. Pena nezteká, ale dobre drží na tvári. Penu zmývam čistou vlažnou vodou. Pleť po použití je čistá, jemná a hlavne dobre hydratovaná aj po dlhšiu dobu. Veľmi som si ju obľúbila, pretože je snáď jediným produktom, ktorý čistí a zároveň aj hydratuje. Penu môžem tiež s čistým srdcom odporúčiť ženám, ktoré majú suchú pleť a chcejú si čistenie tváre spríjemniť nadýchanou penou. Mastnej pleti by asi nevyhovala.






Vyskúšali ste už túto hydratačnú penu? A čím si najradšej odlíčujete pleť?

15 komentárov:

  1. Jéééj :) Veľmi sa mi páči najmä Čistiaca pena. Priznám sa, že takýto "šľahačkový" čistiaci produkt som ešte nemala a vyzerá to úžasne.

    www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ona aj je úžasná. Krásne jemná nadýchaná. :)

      Odstrániť
  2. Pěna vypadá opravdu zajímavě, ještě jsem takový produkt neviděla. Moc ráda bych od Biodermy vyzkoušela nějakou micelárku, protože na ni čtu pořád jenom chválu :) -L

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár, dúfam, že ju raz vyskúšaš. Bioderma ponúka množstvo dobrých produktov:)

      Odstrániť
  3. tá šlahačka ma už láka dobré dva roky, ale stále odolávam :)) som zvedavá dokedy :D pekný článok Jani :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) tá pena je úžasná.. Čistenie je s ňou príjemné :)

      Odstrániť
  4. Táto hydratačná pena vyzerá super a ja sa rada od Biodermy odličujem s tou zeleniu na zmiešanú pleť!
    A super článok:)
    Pozývam teba a tvojich čitateľov na moju giveaway:
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/01/novorocna-giweavay.html?m=1

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj, čistiacu penu by som chcela vyskúšať. Páči sa mi, že je hydratačná. Pekný článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pěkný článek, já mám sice mnohem radši značku Mixa, ale to už je jen o tom co komu vyhovuje lépe :) Jiank jsem vždycky obdivovala tu pěnu v lahvičce, že to vypadá jako šlehačka :D bohužel mně moc neoslovila. Dnes jsem také přidávala článek o čištění pleti, ale právě s produkty od Mixy :)
    http://lovelylady6.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ta pena vypada opravdu moc dobre :) Ruzovou micelarku mam doma konecne taky, tak jsem zvedava, jak mi sedne :) Ja si cistim plet nejcasteji prave micelarkou (aktualne od Mixy) a oci dvoufazovym odlicovacem nebo pouzivam olejovy odlicovac od Saloos. A na docisteni pleti pouzivam cistici emulzi Kivvi nebo tonikum od YR :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ta pena vypada opravdu moc dobre :) Ruzovou micelarku mam doma konecne taky, tak jsem zvedava, jak mi sedne :) Ja si cistim plet nejcasteji prave micelarkou (aktualne od Mixy) a oci dvoufazovym odlicovacem nebo pouzivam olejovy odlicovac od Saloos. A na docisteni pleti pouzivam cistici emulzi Kivvi nebo tonikum od YR :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Jů, moc zajímavý článek :) Na micelárku si brousím zuby už dlouho :)
    Ginger

    OdpovedaťOdstrániť
  10. O té pěně jsem zatím neslyšela, ale vypadá super. Já měla několikrát tu růžovou micelárku, ale teď bych chtěla vyzkoušet tu zelenou, ta by měla být vhodnější pro mojí smíšenou pleť :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár :-)